måndag, juli 04, 2016

7 700 seminarier i Almedalen nästa år?

Så var det dags för Almedalsveckan igen, lika fullspäckad med programpunkter som vanligt. 75 procent av alla seminarier som finns registrerade i Almedalsguiden hålls under tre dagar: måndag till onsdag. Och på torsdag arrangeras ytterligare 15 procent.

90 procent av aktiviteterna genomförs alltså under hälften av de 8 dagar som Almedalsveckan numera består av. Det innebär runt 3 400 arrangemang på 4 dagar.

Kan Almedalen bli ännu större? Frågan diskuterades under ett seminarium som Företagarna arrangerade i går. Panelen bestod av Gunther Mårder, vd Företagarna, Brit Stakston, vd Blank Spot Project, och Jonas Morian, samhällspolitisk rådgivare, Ledarna.

Deras slutsats var att vi har nått peak Almedalen. Men uppenbarligen finns det ett outnyttjat utrymme här. Om det arrangerades lika många aktiviteter alla dagar som det gör måndag till onsdag skulle vi kunna klämma in nästan 7 700 aktiviteter under de åtta dagarna. En fördubbling jämfört med i dag!

Frågan är om det är önskvärt, eller om det vore bättre att fördela de dryga 3 800 aktiviteterna som hålls i år jämt över 8 dagar? Svårt att påverka såklart, marknaden har bestämt att det är 75 procent under tre dagar som gäller. Skynda, skynda!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar