måndag, maj 18, 2009

Immigrationsregler hotar Silicon Valley

Jag tillbringade fredagen och lördagen på TieCon, en enormt stor konferens för framförallt entreprenörer. Där var en rad bra talare.

Jag hörde bland annat grundaren av LinkedIn, Reid Hoffman, som menade att nu är tiden att starta företag. Flera av dagens stora företag i Silicon Valley har startats i lågkonjunkturer. Han var även mycket tydlig med att ett av de största hoten mot Silicon Valley i dag är de hårdare immigrationsreglerna. En av de absoluta styrkorna för Silicon Valley har varit den attraktionskraft som området har i att dra till sig begåvningar från hela världen. För att illustrera detta, och skicka ett meddelande till politikerna i Washington D.C., bad moderatorn alla i publiken som inte var födda i USA att ställa sig upp. Det var inte många som blev sittande.

En annan huvudtalare var Vivek Ranadivé, grundare och vd för Tibco. Bland mycket annat gav han några råd till blivande entreprenörer:
1) Oavsett vad som redan är gjort – allt kan göras bättre.
2) Omge dig med smarta människor.
3) Härda ut oavsett hur hårt det är. Ge aldrig upp!

Nu i veckan har jag en rad möten med personer med olika roller i det entreprenöriella ekosystemet. I slutet av veckan ska jag på en konferens där två tidigare Secretary of States med verkar. Det ska bli spännande!

Magnus Aronsson, vd för ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar