torsdag, augusti 27, 2009

Ta lärdom av andras framgång

Häromdagen besökte jag releasefesten för Gustaf Oscarsons nyskrivna bok ”Mind Your Own Business”. Gustaf har också startat inspirationssajten nyttforetag.com och var en av entreprenörerna som fick finansiering i tv-programmet Draknästet i våras.

I boken intervjuas 50 framgångsrika entreprenörer, inspiratörer, forskare och ledare, och deras bästa framgångstips lyfts fram. Tanken är att boken ska fungera som en inspirationskälla och hjälp för alla som vill nå framgång i sitt företagande.

Några av inspiratörerna är: de fem drakarna från Draknästet, innovationsprofessorn Alf Rehn, Laila Bagge, Bert Karlsson, Kajsa Bergkvist och Blondinbella. Alf Rehn tipsar bland annat om: att alla företag måste bygga på att det känns meningsfullt, att drömmar är viktigare än resurser och om att säljande är A och O i allt som har med ekonomi att göra.

Releasefesten var jättetrevlig – vi bjöds på goda viner med tilltugg, och bra mingel med trevliga människor. Vi fick också höra entreprenören Therese Albrechtson berätta om sitt företagande, och finansiären Richard Båge (en av drakarna) om sitt samarbete med Gustaf. Naturligtvis berättade också Gustaf om arbetet med boken.

Så när du känner att du kört fast, det kan vara i företaget, i ditt jobb, i ditt liv – läs ett par kapitel i ”Mind Your Own Business”. Du kommer garanterat att se nya möjligheter.

Helene Thorgrimsson, projektledare på ESBRI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar