fredag, mars 12, 2010

Mullins och Bonde charmar föreläsningspublik

Just nu har ESBRI celebert besök av professor John Mullins från London Business School.

I går föreläste han för en mer än fullsatt Estradpublik. Med utgångspunkt i sin nya bok ”Getting to plan B” berättade han om framgångrikt, men också om misslyckat, företagande. I boken beskriver han flera olika typer av företagsprocesser, och med exempel från några av världens mest kända varumärken charmade han publiken till både skratt och diskussion.

Det mest centrala Mullins budskap är att en entreprenör måste vara öppen för att affärsplan nummer ett omarbetas, och kanske rent av skrotas – för att i stället ta sikte mot plan B. Föreläsningen kommenterades av entreprenören och affärsängeln Katarina Bonde, som verkligen kände igen sig i Mullins beskrivning av den föränderliga företagsprocessen. Hela föreläsningen finns inom kort att se gratis på vår webb-tv.

I dag träffar John Mullins deltagarna i ESBRIs och VINNOVAs doktorandkurs From Research to Business. Syftet med kursen är att hjälpa doktorander att kommersialisera sin forskning. Mullins kommer att berätta om sin bok, men också ge studenterna handfasta tips och feedback på deras affärsidéer. Framför allt kommer han hjälpa studenterna att basera sin affärsidé på konkreta siffror, snarare än på antaganden. Det kommer de att behöva imorgon när de träffar ett gäng hungriga entreprenörer.

/ Christina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar