fredag, oktober 08, 2010

Evenemang för alla

Vi lever i en kunskapsekonomi, brukar det heta. Därför kan det ju kännas vettigt att stärka den privata kunskapsekonomin då och då. Helst utan att belasta den monetära privatekonomin förstås… Vilken tur att nästa vecka bjuder på en rad kostnadsfria evenemang med koppling till entreprenörskapsfrågor! Här är några av dem:

Måndag 11 oktober: Estradföreläsning med professor Amar Bhidé i Stockholm. Han kommer att prata på temat ”Financing the Venturesome Economy”. Fortfarande finns det platser kvar, missa inte att ta del av denna spännande föreläsning.

Tisdag 12 oktober: I Uppsala genomför EQuiz en nätverkskväll ”för entreprenörskapande kvinnor som behöver en kick där bak”. Under parollen ”Live your dream – Livskraftigt entreprenörskap” genomför Stiftelsen Entreprenörskap fyra evenemang. Det första gick av stapeln i Östersund 5 oktober, det andra körs alltså i Uppsala 12 oktober, och därefter följer Malmö 19 oktober och Göteborg 28 oktober.

I Stockholm arrangerar Entreprenörskapsforum ett seminarium med bl a professor David T Robinson. Han kommer att presentera rapporten ”The Capital Structure Decisions of New Firms”.

ESBRIs korridorsgrannar Venture Cup Öst arrangerar samma kväll en kick-off för läsårets affärsplanstävling. Talarna Anna-Clara Blixt-Modin, Kristoffer Schjött-Quist och Fredrik Sträng kommer att dela med sig av sina erfarenheter utifrån temat ”Satsa högt – nå din dröm”. Dessutom bjuds det på mingel, dryck och lättare mat.

Torsdag 14 oktober: Business by ME hålls i Uppsala. Det är ett inspirationsevent för unga entreprenörer, med bland annat idéutveckling, mingel och hållbart företagande på schemat. Det hela avslutas med ”Business by Night”, med hemlig underhållning.

Fredag 15 oktober: Kemivärlden Biotech, Aiesec och Naturvetarna genomför heldagsseminariet Cleantech – A boost for new innovations and management i Stockholm. Hur kan vi i Sverige skapa fler konkurrenskraftiga företag inom cleantech-området? Det är en av frågorna som kommer att ventileras.

Vi på ESBRI är på olika sätt närvarande på samtliga dessa evenemang, antingen personligen eller genom att vårt material delas ut på plats.

/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar