tisdag, oktober 11, 2011

Annie Lööf fick plan för innovation

Marcus Wallenberg överlämnade i går Innovationsplan Sverige till näringsminister Annie Lööf.
Det var stor uppslutning på IVA i går när Marcus Wallenberg, som varit ordförande i styrgruppen för IVAs projekt Innovation för tillväxt, överlämnade Innovationsplan Sverige till näringsminister Annie Lööf.

Marcus Wallenberg noterade i sin inledning att innovation och förnyelse är avgörande för Sverige om vi vill ha välfärd och välstånd.

Förutom Innovationsplanen fick Annie även en kompass som ska hjälpa henne hålla rätt färdriktning framöver. Men vi som har följt henne under de senaste åren vet att detta inte behövs. Hon har ju redan en stark inre kompass.

I sitt första publika framträdande som näringsminister betonade Annie Lööf att det är människor som gör skillnad. Människor som kan själv, och tillsammans. Hon poängterade även att det är viktigt med en bred syn på innovationsfrågor. Näringsministern kom väl inte direkt med några konkreta nyheter i går kväll. Förutom möjligen att näringsdepartementet inom kort startar en ny blogg, nämligen en innovationsblogg.

I dag vid cirka 14.30 visas hela seminariet på SVT Forum. Och inom kort läggs det även upp på Innovation för tillväxts webbplats.

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar