fredag, januari 27, 2012

Personalchef klår entreprenör

Fotograf, pilot, äventyrare eller musiker? Ja kanske det, men hellre entreprenör. Och allra helst – personalchef!

DN uppmärksammar en undersökning genomförd av Manpower och Kairos Future. De har frågat 6 000 svenskar om deras drömjobb och fått fram följande topplista:
  1. Personalchef
  2. Entreprenör
  3. Ingenjör
  4. Författare
  5. Läkare
  6. Äventyrare
  7. Fotograf
  8. Managementkonsult
  9. Pilot
  10. Musiker
Undersökningen visar också att entreprenörer är mest nöjda med sin arbetssituation. 31 procent av entreprenörerna säger att de redan arbetar med sitt drömjobb. En ganska låg siffra ändå kan jag tycka, men den bottnar kanske i att entreprenörerna sällan är nöjda? De vill hela tiden testa nya idéer, utveckla sina företag och växa.

Splittar man upp undersökningen på kön ser man att männen har större entreprenöriella drömmar. De placerar entreprenör överst på listan, och uppfinnare kvalar också in på deras tio-i-topp.

För kvinnor hamnar entreprenör först på tionde plats, efter exempelvis veterinär, trädgårdsmästare och inredningsarkitekt. Lite deppigt kan tyckas, men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Och det är väl den omedelbara invändningen mot studien – att entreprenör klassas som ett yrke vid sidan av exempelvis ingenjör, fotograf och inredare. Den som hoppas på en anställning som äventyrare eller författare får nog drömma vidare!

/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar