torsdag, mars 29, 2012

Skatteförändringar som kan ge klirr i kassan

16 april arrangerar ESBRI en Estradföreläsning där vi bjudit in en av Sveriges auktoriteter på området entreprenörskap och skattefrågor, professor Magnus Henrekson från IFN.

Han kommer att diskutera bland annat hur förändringar i beskattningen av aktieoptioner kan bidra till ett mer innovativt entreprenörskap. En sådan förändring kan också bidra till att riskkapitalister vågar satsa mer på företag i tidiga skeden. Dagens skattesystem medför snarare att pengarna investeras i mer mogna företag, enligt Henrekson.

Just bristen på riskkapital i tidiga skeden har ju påtalats som ett problem i Sverige under lång tid. Magnus Henrekson har alltså ett förslag till lösning på det problemet.

Föreläsningen baseras till stor del på en rapport, som du kommer att kunna ta del av vid föreläsningstillfället.

Estradföreläsningen avslutas med en paneldebatt. I panelen ingår Magnus Henrekson, Elisabeth Thand-Ringqvist, vd Företagarna, samt representanter för två politiska partier på varsin sida om blockgränsen, Leif Jakobsson (S) och Jessica Polfjärd (M). De kommer att diskutera skatteförändringar och även besvara frågor från publiken.

Elisabeth har även erfarenhet från både företagar- och politikerlivet så det kan bli en riktigt spännande debatt!

Hoppas vi ses!

/Helene

PS: Vi kommer som vanligt att livesända via Bambuser, så tipsa gärna bekanta som inte kan delta i Stockholm. Under sändningen kan man twittra frågor till föreläsarna via hashtaggen #estrad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar