onsdag, mars 06, 2013

(Ny)tryckt stämning

I går eftermiddags lämnade vi äntligen Entré nr 1-2013 till tryck, efter flera timmars trixande för att få till rätt nyans av guld på omslaget. I natt kom de som ett brev på posten: Mardrömmarna. Om tomma sidor, stavfel och bilder som lagt sig på fel ställe. Efter en intensiv tidningsjobbarperiod drömmer jag alltid om att jag bläddrar i den nytryckta tidningen och hittar fel på fel på fel… nån slags yrkesskada, antar jag.

Nåväl, vi får hoppas att det inte blir så illa i verkligheten. Temat för det aktuella numret är Kultur. Jonas har skrivit den långa tematexten som bland annat handlar om kreativitet, konstens värde samt spänningar mellan konstnärskap och kommersialism. Emma Stenström, Dominic Power, Niclas Adler och Ulla Johansson Sköldberg bidrar med sina respektive forskningsperspektiv på frågan.

Jag har intervjuat två forskare med Circle-anknytning: Ron Boschma som är ny föreståndare från och med i år (och som dessutom fyller 50 om några dagar – grattis i förskott!) och Monica Plechero som har lagt fram en avhandling om den nya, globala innovationskartan.

Dessutom kan du läsa artiklar om bland annat stallet som entreprenörsskola, effekter av konkurser och trollen som blockerar utvecklingen genom att köpa upp patent. Och mycket mycket mer!

Kolla efter Entré i din brevlåda nästa vecka. Har du missat att prenumerera är det enkelt ordnat på vår webbplats – tidningen är dessutom kostnadsfri.

/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar