torsdag, maj 08, 2014

Kvinnors makt

Sandra Uddbäck delade med sig av sina erfarenheter från Tink.
För några veckor sedan deltog jag i Stockholm Investing in Women Meetup som hölls på Start-up People of Sweden (SUP 46). Detta återkommande evenemang riktar sig till framgångsrika entreprenörer, investerare och kvinnoledda start-ups (eller blivande start-ups) i Stockholm. Huvudsyftet är att visa upp förebilder och skapa en mötesplats där folk kan nätverka, samverka och inspirera varandra.

Programmet började med en intervju med Jenny Jansson och Åsa Otterlund från ALMI Invest. De berättade om hur ALMI jobbar med start-ups och uppmuntrade den kvinnodominerade publiken att komma igång med sina idéer. I dag består bara 10 procent av ALMIs entreprenörsportfolio av kvinnor, och de satsar på att öka denna siffra. ALMI letar efter idéer som är unika på något sätt, men som också går att utveckla till globala företag.

Nästa programpunkt var en inspirationsföreläsning med Sandra Uddbäck som delade med sig av sina erfarenheter från Tink. Tink är en start-up som skapar mobilapplikationer som gör hanteringen av den personliga ekonomin lättare och roligare. Sandra berättade om hur hon lämnade sin fasta anställning på ett internationellt företag för att jobba med nystartade Tink. Hon menade att det lönar sig att följa sina ambitioner, och ta en del risker, för att få jobba med det man verkligen vill.

Sedan pitchade tre entreprenörer sina affärsidéer. Vi träffade Competence, en ny tjänst för att hitta coacher och terapeuter på nätet, 30-minute MBA som erbjuder användbara och lättfattade sammanfattningar av affärslitteratur, och Berries by Astrid som säljer smoothies i varuautomater. Publiken ifrågasatt deras affärsplaner och kom med konstruktiv feedback.

SUP 46 är en mötesplats och kreativ plattform för den svenska start-up-scenen.

/Jelena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar