fredag, maj 23, 2014

Choklad – passion, njutning och ingenjörskonst i ett

I veckan hölls den andra årliga Women Investing in Women Nordic Summit i Stockholm. Syftet med evenemanget var att svara på frågan: Varför är det bra att investera i kvinnors entreprenörskap? Dessutom var det ett tillfälle att främja kvinnors företagande, samt att visa upp kvinnliga förebilder och lyfta fram deras inspirerande erfarenheter. Den övergripande känslan kring evenemanget var en positiv atmosfär, tolerans, erfarenhetsutbyte och nätverkande.

Under en och halv dag samlades kvinnliga ledare med imponerande meriter och spännande professionella historier. Det pratades om private equity, crowdfunding och balans i livet – bland annat. Men det handlade också en hel del om inspiration och deras personliga resor som företagare.

En av de mest spännande berättelserna var den bakom Gefle Chocolaterie. Grundare Anna-Sofia Winroth är utbildad ingenjör, ett yrke som hon har haft svårt att förena med sin stora passion för konst. Men i chokladtillverkningen lyckades Anna-Sofia äntligen hitta ett sätt att kombinera teknikliknande precision med konstnärlig passion och ren njutning.

”Att producera god choklad måste samtidigt vara att ta ett aktivt ansvar för vår jords naturtillgångar och för människorna som äger dessa”, sa Anna-Sofia. För att kunna göra det behövs en hållbar strategi på varje nivå av arbetet. Därför lägger hon mycket energi på att förbättra förutsättningarna i kakaoproduktionen. Hon vågar också ifrågasätta de etablerade krafterna inom chokladindustrin.

Är du intresserad av att höra fler inspirerande historier om kvinnors entreprenörskap? Håller du på att starta eget, eller driver du redan företag, och vill lära dig mer av – och nätverka med – internationella experter? Missa i så fall inte ESBRIs Global Symposium on Women’s Entrepreneurship (GSWE) 17-18 juni i Stockholm.

/Jelena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar