fredag, februari 20, 2015

Chips och utmaningar

I går arrangerade Stockholms Handelskammare ett lunchseminarium med Signhild Arnegård Hansen, grundaren av Svenska Lantchips.

Tanken var att få veta mer om hennes entreprenöriella resa, och höra historien om de svenska chipsen som nu gör succé i USA. Men i stället för att bara servera en framgångshistoria, valde Signhild att berätta om några av de största utmaningarna i sin karriär.

Den första utmaningen upplevde hon i Sverige på 1990-talet, när det fortfarande var ovanligt att vara entreprenör och kvinna. Nästa utmaning var under tiden som ordförande för Svenskt Näringsliv, där hon lärde sig mer om den politiska sidan av affärslivet. Dessutom är snacksbranschen en tuff sektor med låga marginaler. Att växa och ta sig in på nya marknader har varit en tuff resa på många sätt. Svenska Lantchips finns nu i USA och den största utmaningen med det är all byråkrati, menade Signhild.

Mitt mest bestående intryck av Signhilds berättelse är hur spontant hon verkar ha agerat i sin karriär, både när det gäller utmaningar och möjligheter. Hon påpekade att svåra utmaningar samtidigt kan innebära stora möjligheter. Signhild har aldrig haft någon tydlig karriärplan, men hon har utnyttjat alla möjligheter som har kommit i hennes väg. Och hon har alltid strävat efter att ge sitt bästa i allt hon har tagit sig för.

/Jelena

Ps. Signhild sitter i ESBRIs styrelse. Hon har även medverkat på flera av våra arrangemang genom åren. Se henne på vår webb-tv när hon talade under Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum 2010 respektive Global Symposium on Women's Entrepreneurship 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar