fredag, februari 13, 2015

Jobba med juridiken

Alla företagare måste förhålla sig till lagar och regler, och det är inte alltid så lätt att hålla koll på vad som gäller. Speciellt inte i mindre företag som saknar egen juridisk kompetens, och som kanske inte heller har råd att köpa in den.

På måndag 16 februari gästas Estrad av ett proffs på handels-, arbets-, och avtalsrätt. Professor Boel Flodgren har varit rektor för Lunds universitet. Hon har erfarenheter som forskare, lärare och ledare. Flodgren har också jobbat som domare och på advokatbyrå. Just nu sitter hon i styrelsen för två börsnoterade bolag.

Under sin föreläsning kommer Boel Flodgren bland annat diskutera för- och nackdelar med olika val som företagare ställs inför: Enskild firma, handels- eller aktiebolag? Anställa, hyra in konsulter eller anlita bemanningsföretag? Hon kommer också att prata om möjligheterna att komma ur dåliga avtal, och om ansvarsfrågor kring korruption.

Flodgren menar att affärsjuridiken kan bli en värdeskapande resurs i företaget, och på måndag berättar hon hur. Estrad genomförs i Stockholm och livesänds på webben.

Missa inte!

/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar