torsdag, mars 10, 2016

Så ökar du din kreativitet

”När något gått snett, bjud in kollegorna och be om deras analys. Var öppen, ödmjuk och autentisk. Någon måste börja våga misslyckas – och det kan lika gärna vara du.”

Så skrev Leif Denti, psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet, i en debattartikel i Entré nr 4, 2015. Rubriken var ”Spöa upp Jante – misslyckas mer” och texten handlade om att vi både måste våga mer, och sluta titta snett på de som misslyckas. På varje succé går det tusentals misslyckanden, så om vi vill få fram fler innovationer måste vi testa måååånga idéer och lära av våra försök.

På tisdag kommer Leif till Estrad för att föreläsa på temat ”Kreativ på jobbet – så funkar det”. Han konstaterar att vi förväntas vara kreativa på jobbet, men att komma med nya initiativ och idéer kräver insatser som ofta går utanför de vanliga arbetsuppgifterna.

Hur ska vi hinna med att både vara kreativa och sköta våra jobb?
Vad menar vi egentligen med kreativitet på jobbet?
Och hur kan vi skapa bättre förutsättningar för det?

Under föreläsningen kommer Leif Denti att besvara ovanstående frågor, ta ner innovationshetsen på jorden och ge dig konkreta tips på hur du kan bli mer kreativ på din arbetsplats. Det vill du inte missa!

/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar