fredag, mars 31, 2017

Affärsmodellen är död – länge leve affärsmodellen!

Det blir fullt ställ på Estradföreläsningen med Terrence Brown på tisdag. Det är faktiskt helt fullsatt – jättekul! Men du som inte har fått plats, eller inte har möjlighet att vara på plats i Stockholm, behöver inte misströsta. Vi livesänder på Youtube och lägger upp som webb-tv i efterhand.

Jag tror att föreläsningen kommer att bli grymt spännande. Terrence Brown, docent på KTH, är för det första en riktigt bra föreläsare. Och ämnet låter ju inte fy skam det heller. Terrence dödförklarar affärsmodellen som koncept. Inte för att han inte gillar affärsmodeller – tvärtom. Han menar att startup-verktyg som business model canvas och lean totalt har tagit över. Tänkandet har tagit stopp, tycker Terrence. ”Motorn har stått i friläge för länge nu, det är dags att lägga i en växel”, skriver han under vinjetten Åsikten i senaste numret av Entré.

Under föreläsningen ”The death of business models” kommer Terrence Brown att berätta mer om sina funderingar kring affärsmodeller, deras tragiska dödsfall och vilken framtid de eventuellt har. Missa inte! 4 april klockan 15. Och som sagt, vi sänder live…

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar