onsdag, april 06, 2011

Många bra presentationer på Tillväxtdagen

Frågor om innovationskraft, innovationsstrategi och globala utmaningar stod i fokus i går på Stora Tillväxtdagen. Konferensen arrangerades av Tillväxtanalys och Tillväxtverket i samarbete med VINNOVA. Bland annat presenterades en färsk rapport: ”Från Arjeplog till Heilongjiang – svensk innovationskraft i en global verklighet”.

Vi fick lyssna till flera bra presentationer under dagen. Min personliga favorit var Oskar Lundin, en av grundarna till företaget Ung Omsorg. Härligt med en entreprenör som verkligen brinner för sin idé och vill göra världen till ett bättre ställe.

Enrico Deiaco, Tillväxtanalys, menade att vi måste sluta dela upp företagen i tillverkande företag och tjänsteföretag. Jag håller med om detta till 100 procent. Det viktiga är att företaget levererar något som löser kundernas problem – och som de vill köpa.

Flera av talarna betonade att vi måste ändra vår inställning till misslyckande. Extra glädjande tycker jag då detta är ett tema som vi har lyft fram många gånger, bland annat på denna blogg.

Marita Ljung och Catharina Håkansson Boman, statssekreterare på Näringsdepartementet, berättade lite om regeringens kommande digitala agenda och innovationsstrategi. Håkansson Boman poängterade att den nationella innovationsstrategin kommer ha ett brett anslag. Detta är något som vi på ESBRI har uppmärksammat de senaste åren då vi arrangerat en rad föreläsningar och seminarier på temat ”The Venturesome Economy” med professor Amar Bhidé.

Prins Daniel deltog enbart som åhörare. Lite trist! För någon vecka sedan höll han ett riktigt bra tal på Tillväxtdagarna i Göteborg.

www.tillvaxtdagen.nu finns program och inom kort ska det enligt uppgift även finnas en del reportage från dagen.

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar