onsdag, maj 25, 2011

Sverige är den elfte största investeraren i USA

I går hade vi besök av Christopher Clement, International Investment Specialist, Invest in America, U.S. Department of Commerce. Han berättade om hur han och hans två kollegor på Invest in America arbetar för att locka utländska direktinvesteringar till USA.

Denna vecka är han på Europaturné och besöker förutom Sverige bland annat Ryssland och Frankrike. ESBRI fick nöjet att, tillsammans med amerikanska ambassaden, ordna så några företag och organisationer fick träffa Christopher. De fick också höra om investeringsklimatet i USA och vad Invest in America gör för att stimulera detta.

Den korta versionen är att de inte har några pengar att bidra med – men massor av information och en extremt god vilja att hjälpa till med kontakter. Så jag kan varmt rekommendera de svenska företag som funderar på att etablera sig i USA att kontakta Christopher.

Och föresten, visste du att svenska företag sammantaget gör Sverige till den elfte största utländska direktinvesteraren i USA? Detta och en hel del annat kan du läsa mer om i Christopher Clements presentation som finns här.

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar