fredag, september 14, 2012

Chatta om forskning

I dag hade vi vårt sista möte inför webbinariet 25 september. Det känns riktigt kul! Två bra talare, ett intressant ämne och närmare 200 deltagare av olika slag: forskare, lärare, kommunikatörer, konsulter, bibliotekarier… Och så finns det förstås en extra spänning i att detta är första gången som ESBRI är med och arrangerar ett webbaserat seminarium.

Om upprinnelsen till webbinariet kan du läsa i mitt inlägg från 10 augusti. Temat är ”Forskare, skriv för att bli läst!” och du kan fortfarande anmäla dig om du är intresserad.

Jenny Helin kommer att utveckla sitt resonemang från debattartikeln som hon skrev till Entré i våras. Den handlar om att den traditionella akademiska texten bör hottas upp. Jenny menar att de ”döda” och ”stängda” forskningstexter som de flesta skriver omöjligt kan fånga den kreativitet, kaos och mångfald som faktiskt ryms i entreprenörskapet.

Vår andra talare är Susanne Pelger. Hon har bland annat skrivit boken ”Retorik för naturvetare” och bloggar på Naturvetarspråk. Susanne menar att fler forskare borde skriva populärvetenskapligt. Inte bara för att resultaten därigenom får större spridning. Det handlar också om en lärprocess för forskaren, och ett sätt att vidga perspektiven.

Vill du vara med och diskutera de här frågorna? När du anmält dig får du inloggningsuppgifter, sedan är det bara att ta del av webbinariet och chatta loss med talare och deltagare. Så här funkar det.

/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar