måndag, oktober 21, 2013

Gratis podcast om entreprenörskap

Dagens tips handlar om podcasten Estrad! Estrad är ESBRIs föreläsningsserie om entreprenörskap, småföretagande och innovation ur ett forskarperspektiv. Du som inte kan komma IRL, eller inte bor i Stockholm, har länge haft möjlighet att se föreläsningarna live på webben, och senare i riktigt bra kvalitet via webb-tv på ESBRIs hemsida. Men nu finns ännu ett sätt att ta del av dem, nämligen som podcast.

En podcast är som ett digitalt radioprogram som du kan prenumerera på via itunes i din dator, på din läsplatta eller i din mobil. Programmet laddar helt enkelt ner föreläsningen som en mp3-fil som du kan lyssna till när det passar dig.

Gillar du inte Itunes, där du prenumererar på vår gratis podcast Estrad via Itunes Store, kan du använda ett annat podcastprogram som till exempel Podcaster för Iphone eller Podcast Addict till androidtelefoner.

Sök på ”Estrad” så kommer prenumerationen upp (eller klicka här), och du kan välja vilka av de tillgängliga avsnitten du vill ladda hem och lyssna på när du lagar mat, åker tåg, hänger tvätt, promenerar eller motionerar!

En annan svensk podcast som kanske kan vara av intresse är Venture Cups podcast om affärsutveckling och entreprenörskap.

Vad lyssnar du på? Tipsa oss gärna i kommentarsfältet nedan.

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar