tisdag, november 19, 2013

Gary Whitehill: Skriv ner dina drömmar & mål


Eftersom det i år är vi på ESBRI som samordnar de svenska GEW-aktiviteterna ville vi självklart göra något extra denna vecka. Förutom vår vanliga Estrad-föreläsning (nu på onsdag) hade vi en kickoff på startupkontoret SUP46 här i Stockholm i går.

Serieentreprenören Gary Whitehill höll ett väldigt amerikanskt peptalk om att följa sina drömmar, hitta människor som stöttar och förstår denna dröm samt att se till att göra det allra bästa av tillvaron här på jorden.

En av Garys övningar var att skriva ner tre av våra största och hetaste drömmar inför framtiden, vare sig det har med familj, fritid eller arbete att göra. Sedan pratade han om hur få människor som faktiskt tar sig tid att skriva ner sina drömmar och hur viktigt det är att göra såna här listor.

Hans allra bästa råd var att skriva ut listan i stora, fetade bokstäver i tre versioner, och sätta upp dem vid sängen, ytterdörren och där du två gånger om dagen borstar tänderna. Som en påminnelse om vad dina tre viktigaste mål är just nu. Och sedan fråga dig:

- Vad är nästa steg för att uppnå var och en av dessa drömmar? Skriv ner nästa steg också, och se sedan till att genomföra det, sa Gary Whitehill.

Det gäller att varje dag fokusera på det som är viktigt, även om en av våra största utmaningar i livet är att fortsätta vara entusiasmerade!


Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringqvist var också talare på kickoffen. Hon pratade om entreprenörer som brinner för något, riktigt nördar ner sig och till slut startar ett företag inom sitt specialområde. Hon kallar det nerdonomics.

Efteråt bjöds det på vin, öl och snacks och ett väldigt trevligt mingel.

En bra start på Global Entreprenurship Week helt enkelt.

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar