måndag, mars 03, 2014

Energismart som kommer snart

Det är dags att betala elräkningen för februari. Vi bor i hus så visst är det en rejäl utgift trots den ovanligt varma vintern. Det skulle inte vara så dumt att ha bättre koll på förbrukningen, och även försöka sänka den.

Jag fick nyligen tips om Greenely, ett företag som håller på att utveckla ett koncept med just den funktionen. Via en applikation i mobilen ser man ett träd som antingen mår bra eller dör ut beroende på hur mycket el man förbrukar i hushållet. Det här ska vara till hjälp för att ändra på sitt beteende så att man sänker elförbrukningen och därigenom sparar både pengar och miljö.

Coolt eller hur? Vill du läsa mer? Kolla då in deras Facebooksida.

Jag ska i alla fall hålla koll på det här företaget!

/Helene

3 kommentarer:

 1. Anonym18:16

  Vilken bra idé! När kommer applikationen ut? Eller finns den ute?

  SvaraRadera
 2. Anonym10:04

  Ja visst är det smart? Greenely räknar med att ha en färdig applikation innan sommaren. Gilla gärna deras Facebooksida så får du uppdateringar om deras verksamhet.
  /Helene

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Intressant twist för att göra elförbrukningen mer konkret!

  Det börjar komma relativt mycket lösningar för att presentera elförbrukning mer eller mindre i realtid för kunden, frågan är hur stor skillnad det gör att presentera resultatet i antal förbrukade träd kontra antal spenderade kronor som resten av alternativen? Anspelar på ett samhällsansvar kanske mer än till egna plånboken.

  Skall bli spännande att se hur detta utvecklas!

  /Henrik, Telinet Energi

  SvaraRadera