måndag, november 23, 2015

Gästblogg: Från idé till succé på Linné

Andreas Carlsson har skrivit låtar till artister som Britney Spears, Backstreet Boys och Céline Dion. Han delade med sig av sina erfarenheter under GEW.

Att inspirera unga människor till entreprenöriella stordåd är en viktig del av Global Entrepreneurship Week (GEW). Linnéuniversitetet är en av årets svenska GEW-partners, och ett av de lärosäten som satsade mest på GEW 2015. Nils Nilsson är vicerektor, med ansvar för ”Det entreprenöriella universitetet”. I denna gästblogg berättar han om de aktiviteter som genomfördes, och om varför GEW är viktigt /Åse

Linnéuniversitetet har tillsammans med partners, för tredje året i rad, arrangerat en välbesökt entreprenörskapsvecka: 10 evenemang på två orter, och över 550 deltagande studenter och näringslivsföreträdare. Föreläsningar, mingel och workshops har skapat inspiration, insikt och nya möten.

Veckan invigdes på tisdagen, 17 november. Då höll entreprenören och låtskrivaren Andreas Carlsson mycket uppskattade föredrag i både Kalmar och Växjö på temat ”Från idé till succé”.

Under veckan har studenter sedan kunnat möta näringslivsrepresentanter under kreativa frukostar, entreprenöriella after works och digitala luncher. Vi har haft smarta föreläsningar med toppkrafter om såväl den nya delningsekonomin som sinnesmarknadsföring. Drivhuset Växjö har dessutom passat på att hålla sitt 20-årsjubileum i samband med GEW.

För Linnéuniversitetet är denna vecka ett utmärkt tillfälle att göra skillnad och kraftfullt markera entreprenörskapets viktiga roll i lösandet av samhällets olika utmaningar. Att ge våra studenter inspiration och öka deras tilltro till sin egen förmåga att göra skillnad i olika sammanhang är så klart också ett huvudmål som styr vårt urval av aktiviteter. Den globala inramningen är också en bonus som tilltalar i dessa tider av växande murar.

/Nils Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar