torsdag, december 15, 2016

Ett fullspäckat Sweden Demo Day

Häromdagen deltog jag i det enormt välbesökta evenemanget Sweden Demo Day arrangerat av Tillväxtverket, Internetstiftelsen i Sverige och Danske Bank. Näringsminister Mikael Damberg och Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf invigde dagen genom att klippa band och mängder av startups visade upp sig. På plats fanns uppåt 2 000 deltagare som knöt nya kontakter.

Det var jättekul men väldigt trångt att gå runt bland de enkla montrarna där företagsidéerna var ritade på brunt omslagspapper. Jag pratade med några av företagen och blev mycket imponerad av kreativiteten och drivkraften. I ett lika trångt konferensrum lyssnade jag på ett 30-tal pitchar och fick genom det ytterligare lite inblick i verksamheten hos de startups som presenterade sin verksamhet.

Det här är bara några exempel på företag som jag träffade under eventet:

BlueCall är en app som kopplar ihop människor som mår dåligt med människor som kan erbjuda samtalsstöd direkt via telefonssamtal. Det sänker tröskeln för att söka hjälp oerhört mycket jämfört med att söka sig till den psykiatriska vården.
MyIndicators är ett verktyg för smartphones och dator där tanken är att individerna ska få en bättre koll på sin hälsa. Tanken är att de lär sig vad de mår bättre och sämre av och därigenom får kunskap för att förbättra sin hälsa avsevärt.
Enza wellness app är en liknande app där tanken är att ge rekommendationer för hur man ska förbättra sin hälsa och sitt välmående.
Ambronite tillverkar drickbara supermål med fullt näringsvärde vilket är toppen för de som inte hinner äta ordentligt och som brukar hoppa över måltider.
Learning to sleep tillhandahåller olika program som med hjälp av kognitiv beteende terapi hjälper individer att sova bättre. Och vem behöver inte det i vårt stressade samhälle?
Normative kan beskrivas som Google för etisk konsumtion. Man kan scanna en produkt och få veta hur den är tillverkad och dess miljöpåverkan. Det är också möjligt att kalkylera sitt konsumtionsmönster. Smart och bra!
Mind Music Labs tillhandahåller världens första smartguitar. Det går exempelvis att streama musik via gitarren direkt till sociala medier, så gitarren kan bli ett fantastiskt verktyg för alla som sitter och komponerar på sin kammare.

Ta gärna en titt i katalogen, där finns beskrivning av alla företag som ställde ut på Sweden Demo Day. Jag kan garantera att du blir både inspirerad och imponerad!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar