onsdag, september 14, 2011

Främja handeln mellan Sverige och USA

Therese Linde, president Swedish-American Chambers of Commerce hälsar välkommen till årets konferens.

Swedish-American Entrepreneurial Days är i full gång i Växjö. För 21:a året arrangerar SACC (The Swedish-American Chambers of Commerce) seminarier, företagsmatchning och workshops för att underlätta och främja handel mellan Sverige och USA.

Flera intressanta talare och deltagare finns på plats. Bland annat har vi lyssnat till goda råd från Carl Bennet, ägare till Getinge. Han sa bland annat att ett långvarit ledarskap och noga genomarbetade produkter varit några av nycklarna till företagets framgångar. Under förmiddagen presenterade dessutom tre unga företag sina affärsidéer inför stor publik och en jury. De deltar i tävlingen ”Swedish Innovation – Incubator Export Challenge for the U.S. market”. Ett av företagen ska just lansera sin produkt för att underlätta hantering, kontroll och säkerhet vid kärnreaktorer.

Under hela konferensen möts företagare från Sverige och USA. Detta är en del av den så kallade matchmakingen. Företagare har i förväg, eller på plats, matchats med varandra och får under konferensen tillfälle att boka möten och diskutera affärer. Detta är ett av flera exempel på hur konferensen kan främja handel mellan de två länderna.

Om du är intresserad av kopplingen USA och nya affärsmöjligheter i Sverige, kolla gärna in ESBRIs arrangemang Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum som hålls i Stockholm, Umeå och Göteborg 26-30 september 2011.

/Christina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar