fredag, november 04, 2011

I väntans tider

Nu går jag i väntans tider igen. Har nämligen beställt en massa nya avhandlingar och licar som lagts fram (eller ska läggas fram) vid exempelvis Stockholms universitet, Karlstads universitet, Chalmers, Linköpings universitet, Blekinge tekniska högskola och Umeå universitet. De handlar bland annat om entreprenörskap i turismindustrin, patentlagstiftning, småföretagens internetanvändning samt innovationssystem i Uganda. Kul att det händer så mycket inom fältet, och kul med en sådan blandning av ämnen.

Det ska bli spännande att ta del av all denna nya forskning, och se vad som platsar i årets sista Entré. Nummer 4-2011 når prenumeranterna innan jul – och dit är det bara sju veckor insåg jag precis. Hjälp!

Har du tips om forskning som vi bör uppmärksamma? Hör av dig snarast, till mig eller Jonas. Vi vill gärna veta vilka projekt som är på gång, och vilka som är på väg att disputera.

/Åse

4 kommentarer:

 1. Spännande fråga! Jag tycker det vore intressant med forskning som Farida Rasulzada på Lunds Universitet gör om kreativitet och psykiskt välbefinnande.

  Ser en direkt koppling till Hallstavik som är en bruksort i Norrtälje Kommun. De har varit beroende av ett pappersbruk som tvingats säga upp flera hundra anställda. De är på väg och ställer om sig nu till ett modernt brukssamhälle där kreativitet ingår som en viktig del.

  Jag träffade Farida på en föreläsning för nästan ett år sedan och fascinerades av den eftersom jag då hade ansökt om ett EU, Leader bidrag för att stimulera de boendes kreativitet och egna initiativ med stöd av sociala medier.

  Hallstaviksnätverket som jag arbetar inom har bl a fått Kjell Nilssons stipendium för att de arbetar så konstruktivt med landsbygdsutveckling.

  SvaraRadera
 2. Christer,
  Tack för din kommentar och tips. Vi har faktiskt skrivit om Faridas forskning tidigare, håller med: mycket spännande! Hon har också skrivit en Åsikt i Entré och föreläst hos oss på Estrad.

  Här hittar du texterna (och kan se webb-tv från föreläsningen): http://www.esbri.se/motor.asp?Search=farida

  Ja, ni verkar verkligen ha mycket bra grejer på gång i Hallstavik!

  /Jonas

  SvaraRadera
 3. Tack Jonas!
  Bra, nu fick jag även se Ingegerds föreläsning om kreativitet.
  Vi går in i fas 2 nu och arbetar vidare på utveckling av Hallstavik så jag återkommer snart med information.

  /Christer

  SvaraRadera
 4. Toppen, tack!

  Tipsa oss gärna igen om du kommer på fler forskare som du vill läsa om i Entré eller se på Estrad.

  /Åse

  SvaraRadera