torsdag, maj 10, 2012

Välkommen på symposium

1-2 juni sjösätter vi ett nytt initiativ: Global Symposium on Women’s Entrepreneurship. Det bygger på det arbete som ESBRI gjorde under första halvan av 2000-talet tillsammans med de amerikanska forskarna bakom Diana-projektet. Det resulterade i ett nätverk av forskare som är intresserade av olika aspekter på kvinnors företagande.

Symposiet i juni genomförs av ESBRI, i samarbete med Tillväxtverket och VINNOVA samt med stöd från Regeringskansliet. Det utgör startskottet för det långsiktiga arbete som ska bygga ett globalt nätverk av ”thought leaders and action leaders” kring kvinnors innovation och entreprenörskap. I grunden handlar det om att dela med sig av erfarenheter och lära sig av varandra.

Under de två dagarna finns möjlighet att lyssna till, och diskutera med, en rad spännande personer. Bland annat kommer Divine Ndhlukula som 2011 utsågs till Årets Entreprenör i Afrika, och Laurie Fulton, USAs ambassadör i Danmark.

Vi kommer att diskutera erfarenheter av att bygga och finansiera tillväxtföretag, hur kvinnor som är företagare gör skillnad i olika länder och mycket mer. Vi kommer även att få ta del av hur olika privata och offentliga organisationer arbetar med de här frågorna.

Det blir två spännande dagar dit du är inbjuden. Anmäl dig senast 16 maj till pangpriset 700 kronor!

Har du idéer eller frågor? Hör av dig!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar