fredag, september 27, 2013

En favorit i repris

I förmiddags tittade jag in hos Ratio som i dagarna två arrangerar ett forskarsymposium med rubriken ”Entrepreneurial Exit – A Marcus Wallenberg Symposium”.

Som inledningstalare hade de Howard Aldrich, en gammal vän till mig och ESBRI. Han gästar oss på måndag eftermiddag för att hålla en Estradföreläsning på temat ”Hackers, makers and crowdfunders – Lowering the barriers to entrepreneurship”.

Howard var en av de namnkunniga amerikanska professorer som engagerade sig i ESBRI från starten, bland annat som talare under det första året som vi arrangerade öppna föreläsningar. I maj 1998 talade han om ”Commercialization of the World Wide Web” och gjorde då en tidig observation om webben som framtidens handelsplats.

Genom åren har det blivit flera Estradföreläsningar och framträdanden på andra evenemang i ESBRIs regi. Nu på måndag kommer han tillbaka till Estrad för att presentera tankar kring några av samtidens trender, som maker movement och hacker spaces, och hur de har sänkt trösklarna för entreprenörskap.

Jag ser själv fram emot en intressant och tankeväckande föreläsning av honom. Vi kanske ses där! Trevlig helg.

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar