måndag, december 22, 2014

Wow vilket Estradår det har varit!

Tipp tapp tipp tapp… Julen närmar sig med stormsteg och det är bråda tider med att sammanställa statistik över de evenemang som ESBRI har genomfört under året. Jag har precis kollat igenom siffrorna för 2014 års Estradföreläsningar.

Vi har arrangerat totalt nio föreläsningar under året. Både forskare och praktiker har bidragit med en rad intressanta ämnen. Några exempel är attraktiva städer och tillväxt, Googlemodellen, utlandsföddas roll för utrikeshandeln, samt hur vi skapar nya värden för kunden.

Alla utom en föreläsning har haft mer än 100 deltagare och i genomsnitt deltog 142 personer. Vi tycker det är helt fantastiskt att det finns ett så stort intresse för forskning om entreprenörskap, innovation och företagande. Hela 60 procent av deltagarna var företagare, så det verkar ju som att vi har lyckats med vårt syfte att nå ut till dem som verkligen kan ha nytta av forskningsresultaten: praktikerna.

Om du inte har haft möjlighet att vara med under året rekommenderar jag ett besök i vårt webb-tv-bibliotek. I dagsläget finns 71 tidigare genomförda föreläsningar i arkivet, och jag är ganska säker på att du kan hitta något tema som är intressant just för dig.

Vi kickar igång Estrad igen 28 januari nästa år. Premiärtalare är John Mullins. Han menar att man ska bygga företaget med hjälp av kunderna och under seminariet delar han med sig av fem konkreta modeller för kundfinansiering.

Fler intressanta föreläsningar är redan inplanerade för våren. Här hittar du information om teman och föreläsare.

Men de närmaste veckorna ska vi njuta av lediga dagar och god mat.

God jul och gott nytt år önskar vi på ESBRI!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar