fredag, april 17, 2015

Grattis Bengt!

Hans Landström, Bengt Johannisson, Caroline Wigren-Kristoferson, Anders Bergstrand.
Jonas och jag avslutar veckan i Lund, som deltagare i tvådagarsworkshopen European Entrepreneurship Education Workshop (EEEW). Workshopen har arrangerats sedan 2012 och är en mötesplats för alla som vill diskutera utmaningar och möjligheter kopplade till entreprenörskapsutbildning och entreprenöriellt lärande.

Alla är här. Eller, inte exakt alla kanske. Men många forskare/lärare från en rad olika svenska universitet, och några mer långväga. Till exempel samtliga mottagare av European Entrepreneurship Education Award (EEEA): Allan Gibb (2012), Alain Fayolle (2013) och Paula Kyrö (2014). Och så, förstås, årets mottagare av priset: Bengt Johannisson!

Bengt är en pionjär på många sätt: Han är Sveriges första entreprenörskapsprofessor. 2008 mottog han, som första och hittills enda svensk, Global Award for Entrepreneurship Research. Och nu belönas han alltså med ännu ett prestigefyllt pris, denna gång för sina mångåriga insatser inom utbildningsområdet.

Han fick ta emot sitt pris i går kväll, under konferensmiddagen på Grand Hotell i Lund. EEEA består av ett stiligt diplom med porträtt, 100 000 svenska kronor och en massa ära förstås. I juryns motivering framhålls bland annat Bengts nyfikenhet och förmåga att provocera. När han tackade för priset lovade han att fortsätta på sin inslagna bana, och också att redesigna sitt arbetsrum i svart och guld – för att matcha diplomet.

- Förut betalade vi i Sverige ett tionde till kyrkan. Jag tänker istället skänka en del av prispengarna till en grundskola i Uganda, sa Bengt Johannisson.

- Tack allihopa. I morgon kommer jag att leverera fler provokationer i mitt key note speech, fortsatte han.

Vi på ESBRI lyfter på hatten och säger grattis!

/Åse 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar