torsdag, juni 10, 2010

Wow, vilka ambitiösa studenter!

I går besökte jag korandet av ”Årets studentföretagare”, en tävling arrangerad av Entreprenörskapsforum  och Tillväxtverket. Jag blev väldigt imponerad, tänk att de tävlande kan driva så framgångsrika företag parallellt med sina studier.

Tre finalister presenterade sina företag:

Först ut var PN Jakt AB, en webbutik och handelsplats för jägare och friluftsmänniskor. De är en av de största butikerna inom sin bransch, trots att de inte har någon fysisk butik. De kommer också att arrangera all inclusive-jaktresor under hösten.

Nästa företag var Mutewatch, en tyst påminnelsefunktion i form av ett vibrerande armband för 80-talister och andra som vill minska sin stress. Vad bra tänkte jag – då behöver jag inte glömma födelsedagar längre!

Sista finalisten var Student Competitions. De tipsar studenter om olika tävlingar de kan delta i – över hela världen. Webbplatsen fungerar som en samlingsplats för studenter och tävlingsarrangörer. De var nyligen med i programmet Draknästet där en av drakarna gick in med finansiering i företaget.

Efter presentationerna var det dags för juryn att överlägga, och vi deltagare passade på att mingla med finalisterna och varandra. Vi väntade också med spänning på resultatet.

Juryn hade svårt att välja eftersom alla finalisterna var bra och har stor tillväxtpotential. Men de måste ju utse en vinnare, och årets studentföretagare 2010 blev: Student Competitions.

Det är länge sedan jag såg någon bli så glad som Chu Zhu, grundare av företaget.

Grattis till vinsten! Och grattis till er andra för att ni driver så spännande och framgångsrika företag.

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar