tisdag, juni 29, 2010

Läsvärt från Maria och Magnus

På Ehandel.com tipsar Maria Richardsson om sommarläsning för entreprenörer, väl värt att kolla upp!  Hon nämner bland annat TED, Stanford Universitys Entrepreneurship Corner - och ESBRI! Om oss skriver hon bland annat att John Mullins Estradföreläsning om att ta sig till plan B är "otroligt inspirerande och bra". Har du missat den? Läs referatet eller se den som webb-tv


Kika också gärna i Magnus Betnérs dagbok på webben. I dagens inlägg slår han effektivt hål på Sverigedemokraternas propaganda om att "invandringen kostar 267 miljarder". Betnér knyter an till de resonemang som har förts i olika ESBRI-sammanhang under våren (till exempel vid olika seminarier arrangerade tillsammans med Amerikanska ambassaden och Tillväxtverket, samt i det senaste numret av Entré. Vi har samlat allt material om företagare med utländsk bakgrund på en sida.

Han skiver bland annat:

"Dessutom finns det mycket som pekar på att invandrare bidrar till ökad handel. T ex den här studien från UD visar att 12 000 människor födda i ett annat land kan öka sveriges export med 7 miljarder.

Enligt den här statistiken har vi också 72 000 utlands födda företagare. Företagare som kommer att ge jobb. Som kommer att kläcka nya idéer och faktiskt driva det här landet framåt"

Mycket läsvärt!

/Åse

2 kommentarer:

 1. Anonym00:33

  SD räknar med en besparing på 78 miljarder de kommande tre åren genom att minska asyl- och anhöriginvandringen med 90%.

  Vad det gäller arbetstillfällen har inte dessa ökat nämnvärt sedan 80-talet trots en ökande befolkning.

  http://sverigedemokraterna.se/files/2010/06/Skuggbudget-2010-version-2.1.pdf

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym, kul att du har hittat till esbribloggen. När det gäller antalet arbetstillfällen: jag tror att de påverkas av lite olika grejer. Typ finanskriser, konjunktursvängningar, industriell omvandling... Vi kan nog inte förlita oss på att invandrade svenskar ska lösa alla problem här i landet. Om det var det du menade? /Åse

  SvaraRadera