torsdag, november 27, 2014

Nya internetrevolutionärer presenterar sig

Entreprenörerna som medverkade under Internet Discovery Day i tisdags presenterade sina företagsidéer med hjälp av byggpapp och kritor.
För 15:e året i rad arrangerades Internetdagarna i Stockholm 24-25 november. Precis som förra året var eventet en del av Global Entrepreneurship Week Sverige.

Internetdagarna är en viktig mötesplats för dem som jobbar med internet. Under de två dagarna bjöd arrangörerna på flera olika delevenemang, bland annat keynote-tal, paneldiskussioner, Swedish startup sessions, Internet Discovery Day och många tillfällen där deltagarna kan träffas och inspirera varandra.

Jag var på plats under Internet Discovery Day i tisdags. Det är ett tillfälle där startups samlas för att presentera sina affärsidéer och bli upptäckta av investerare och andra nyfikna besökare. Men presentationerna var inte i form av ”pitchar” som är det vanliga när entreprenörer möter investerare. I stället beskrev entreprenörerna sin verksamhet genom att rita en poster. Kreativitet är jätteviktigt för att få till företagspresentationerna. De enda verktyg som står till buds är nämligen brunt byggpapper och några färgpennor.

De flesta av startup-företagen var internettjänster som strävar efter att underlätta vardagen för individer och företag. Men det fanns även en del som var mer känslobaserade. Till exempel ”My heart bear”, en nallebjörn kopplad till ett armband som användas för att skicka personliga meddelanden till den som har nallen.

Några intressanta budskap dessa internetföretag vill framföra är: ”Bli grym på sociala medier på 5 minuter”, ”Mobile casting – your highway to the stars”, ”Alla är vi nyhetsfotografer – rätt betalt för dina nyhetsbilder”, ”Det är bara så sjukt jobbigt att söka jobb”, ”70 är det nya 30 – platser på nätet där du hittar roliga och intressanta saker att göra på dagtid”.

Jag hoppas att alla dessa internetrevolutionärer lyckas med sina företag!

/Jelena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar