tisdag, november 18, 2014

Prins Carl Philip invigde grön innovationsdag

Prins Carl Philip och forskaren Per Frankelius diskuterade innovationsbehov på Agriculture Innovation Day 17 november, ett av många evenemang som inledde GEW-veckan 2014. Foto: Björn Lindfors.
I går besökte jag SLU i Uppsala för att delta i Agriculture Innovation Day. Det var ett av alla de spännande evenemang som ingår i Global Entrepreneurship Week. Prins Carl Philip invigningstalade och han betonade hur viktigt det är med innovationer inom jord- och skogsbruk.

Dagen arrangerades av projektet Grönovation. Grönovation är ett forsknings- och utvecklingsprojekt som koordineras av Linköpings universitet och fokuserar på innovationer inom de gröna näringarna, till exempel jord- och skogsbruk.

Fokus för evenemanget var att synliggöra dessa innovationer, och programmet var fullspäckat med intressanta presentationer. Ett par av dem var Energifabriken som helt har ställt om till fossilfritt lantbruk och företaget Hälsingestintan som har bra djurhållning och säljer kvalitetskött. Fler innovativa partners i projektet finns på Grönovations webbplats.

Jag tyckte att även arrangörerna var innovativa. De uppmanade deltagarna att skriva ner tips och behov avseende gröna innovationer på post-it lappar som fanns på anteckningsblocken, och sedan sätta upp dem på en grön rollup som fanns i lokalen. Arrangörerna hoppades att den skulle vara full med lappar innan dagens slut och jag tvivlar inte på att de fick massor av förslag.

Det var coolt tyckte jag!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar