onsdag, november 19, 2014

Kvinnors entreprenörskap i fokus

I början av veckan hölls den åttonde International Women Entrepreneurial Challenge i Stockholm med Chamber Trade Sweden som värd.

Undet temat ”Ensuring the Health of Your Business in a Global Competitive Market” diskuterades frågor om global ekonomi, handel och investeringar. Även frågor om tillväxtstrategier och framgångsfaktorer var på agendan. Grunden för konferensen, som samlade runt 150 personer, var de 34 framgångsrika entreprenörer från 17 länder som var årets ”awardees”. Bland pristagarna fanns tre svenska entreprenörer: Emy Blixt, Swedish Hasbeens, Karin Bodin, Polarbröd och Karin Söderlind, House of Dagmar.

Extra roligt tyckte jag det var att två personer som varit med som talare på ESBRIs Global Symposium on Women’s Entrepreneurship var bland pristagarna, nämligen Emy Blixt som var med 2014 och Divine Simbi-Ndhlukula som var med 2012.

I dag firar Global Entrepreneurship Week (GEW) Women’s Entrepreneurship Day (WED) med bland annat en rad aktiviteter runt om i världen. I New York hålls en stor konferens.

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar