torsdag, mars 19, 2015

Slå farmor med häpnad


Alla måste slåss för sina idéer ibland. Entreprenörskap handlar ju mycket om det. Ett av inslagen under dag 3 på GEC var ”Battle of ideas”. Här fick startups från olika länder pitcha sina idéer i flera ronder. Först en ”vanlig” pitch på tre minuter, med en presentation om de ville. Nästa rond gick ut på att rappa sin idé på ett kreativt sätt på 1,5 minut, medan en DJ spelade hip hop-beats.

Under rond 3 skulle entreprenörerna förklara sin idé så att en farmor kunde förstå den – för en riktig farmor, med stickning och allt. En extra utmaning var att hon bara förstod italienska… Många gjorde ett bra jobb, men de som utmärkte sig mest var kanadensiska ConceptKicker och Breezometer från Israel. Ett litet smakprov på hur det lät:


Maria Contreras-Sweet, som leder SBA i USA, berättade tidigare under dagen om vad hennes farmor hade sagt när hon ringde hem till Mexiko och berättade om sin nya coola jobbtitel i USA: ”Det är inte titeln som är viktig, utan vad du gör med titeln”.

Maria Contreras-Sweet delade också med sig av ett exempel, apropå att slåss för idéer: Några collegestudenter kom på ett sätt att göra ett komposterbart förpackningsmaterial av svampar. De fick pengastinna jobberbjudanden från stora företag, men blev övertalade av sin professor att följa sin dröm och starta ett företag kring idén. Nu använder bland annat Dell deras produkt.

Ibland är det kanske nödvändigt att även någon annan slåss för ens idé…

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar