onsdag, mars 18, 2015

Att bygga en startup-stad

Den andra dagen av GEC Milano fortsatte med samma intensitet som dag 1, med fler än 30 seminarier att välja ifrån.

Ett ämne som lyftes fram i flera sessioner var ”entreprenöriella städer”. Det pratades om vilka komponenter som behöver vara på plats för att bygga en riktigt modern stad, exempelvis: kontor och näringsliv, ekoturism, fritid, boende samt affärer.

I seminariet ”Building Competitive and Entrepreneurial Cities” visades olika modeller av moderna entreprenöriella städer. Den mest intressanta av dem presenterades av Xavier Arguello, vd för Clark Realty. Han berättade om deras projekt ”Start Up City” som de ska bygga på en tidigare flottbas i Puerto Rico. Projektet ska utveckla det i nuläget tomma området till en attraktiv startup-stad med möjligheter för boende, arbete och utbildning.

Dagen levererade också många råd till nyblivna och blivande entreprenörer, samt till dem som jobbar med att stödja entreprenörerna. Jag vill gärna lyfta fram det som jag tyckte var dagens mest inspirerande, det lyftes fram under ett seminarium om entreprenöriell utbildning:

”Any lesson or experience we provide should enable the aspiring entrepreneur to answer substantively this simple impact question: How will what I have learned today change what I will, or am able to, do tomorrow?”

Vi avslutade dagen med att samla alla svenska konferensdeltagare på en aperitivo.

/Jelena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar