fredag, april 08, 2016

Bygg replokaler för startups

Häromdagen deltog jag i ett frukostseminarium arrangerat av Stockholm Business Region och Stockholm Life Solna-Stockholm. Life science-sektorn i Sverige har återhämtat sig efter nedgången för ett antal år sedan och under seminariet diskuterade en kunnig panel hur man på olika sätt kan dra nytta av att befinna sig i ett starkt life science-kluster.

En av talarna var Mary Walshok. Enligt Walshok står Sverige och svenska innovationer för kvalitet, vi har ett gott rykte. Det är också enklare att vara entreprenör i Sverige än i många andra länder. Det är dock viktigt att öka samarbetet mellan olika universitet och forskningsinstitut på regional nivå. Vi behöver utveckla samarbetsmodeller för att bli riktigt framgångsrika.

En av paneldeltagarna föreslog att vi ska bygga fler ”replokaler för garageband”, det vill säga plattformar för startups där de kan få hjälp och inspiration av varandra och av mer erfarna entreprenörer.

Walshok har föreläst på ESBRIs Estrad, senast för ungefär ett år sedan. Ta gärna del av hennes presentation via webb-tv, det är kostnadsfritt och enkelt att registrera sig för tjänsten.

I ESBRIs Kunskapsbank hittar du mycket läs- och sevärt om Life science.

Det ska bli spännande att se hur den här sektorn utvecklas, det finns mycket potential.

/Helene  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar