tisdag, februari 07, 2017

Föreläsare med rekordpublik

Tina Seelig, professor vid Stanford University, har publikrekordet på Estrad. Foto: Johanna Hanno. 
I december 2009 höll Magnus Klofsten och Charlotte Norrman, båda från Linköpings universitet, en bejublad föreläsning på Estrad. Den handlade om hur man klarar de där svåra hundåren som nybliven egenföretagare, och var vår dittills mest besökta föreläsning med 183 deltagare.

Publikrekordet stod sig i flera år, men innehas nu av Stanfordforskaren Tina Seelig med 249 besökare. Hennes föreläsning i september 2015 handlade om innovation, och om hur kreativitet föder kreativitet. Som god tvåa hittar vi ”Googleforskaren” Annika Steiber med 221 deltagare. Hon besökte oss i april 2014 och berättade om hur Google fungerar som innovationsmotor. Hon rekommenderar alla företag att lära av hur Google arbetar med innovation.

- Det har gått för långt med ”ordning och reda, pengar på fredag”. Det dödar kreativiteten och innovationskraften. Låt Sverige fortsätta vara det ledande land för innovation som vi är. Gå inte djupare in i strukturträsket, sa hon.

På tredjeplats i Estrads besöksrekordlista finns John Mullins, London Business School. I januari 2015 uppmanade han oss att slopa riskkapitalet och i stället jaga efter kundernas pengar. Enligt Mullins kan för mycket pengar från investerare göra entreprenörer slarviga, lata, och kanske till och med dumma.

6 mars 2017 är det återigen dags för Magnus Klofsten, tillsammans med företagarna Johan Ahlström och Tord Lendau, att äntra Estradscenen. Ämnet den här gången är: Om konsten att stärka företag med tillväxtpotential. Undrar om inte den rubriken har potential att dra många besökare. Tyvärr har de inte möjlighet att slå besöksrekord eftersom lokalen i Playhouse Teater inte rymmer fler än 200 besökare. Men Magnus kanske kan slå sitt eget rekord på 183 deltagare?

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar