tisdag, februari 07, 2012

Favorit i repris….


Häromdagen satt jag och kollade in vårt webb-tv-bibliotek. Där finns massor av intressanta föreläsningar. En av mina absoluta favoriter är den med Robin Teigland från september 2009.

Hennes presentation handlade om virtuella världar av typen Second Life. I dessa världar kan man starta företag, misslyckas, starta ett nytt företag – och tjäna massor med riktiga pengar! Inga monopolpengar där inte, nänänä, pengarna hamnar direkt på ditt bankkonto. Och ingen dömer dig om din företagsidé går i stöpet.

Kanske är det dags för ditt företag att sälja varor i en virtuell butik med hjälp av din avatar (alter ego)? 2009 var nästan 600 miljoner människor världen över anslutna till Second Life, det är säkert ännu fler i dag. Om en bråkdel av dessa människor blir dina kunder och köper varor av dig kan du tjäna en rejäl hacka. Sedan kan du luta dig tillbaka på den virtuella paradisön och sippa på en digital paraplydrink – medan pengarna rullar in :)

Skämt åsido, kolla in föreläsningen om du tycker det här låter spännande. Och botanisera gärna lite mer bland titlarna när du ändå är inne i biblioteket. Där finns många andra godbitar också!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar