fredag, maj 03, 2013

Hoppa över hundåren…

Jag har precis läst boken ”Fördubbla din omsättning” av Åsa Plesner. Boken är skriven som en handbok med sju steg för att hoppa över ”hundåren” som småföretagare. Författaren definierar ett hundår som ett år då företagaren arbetar hårt utan att uppleva meningsfulla resultat. Och vem vill inte slippa uppleva sådana år?

Plesner ger förslag på hur man kan ”storstäda” företaget för att röja undan olika faktorer som hindrar lönsamheten. Boken är indelad i olika kapitel med handfasta råd och ”mini-case”, det vill säga exempel på allmängiltiga problem och lösningar som de flesta företagare kan känna igen från sin egen vardag.

Du får tips och konkreta verktyg för hur du kan utforma din arbetsmiljö på bästa sätt, lägga upp din arbetstid så att det fungerar optimalt för just dig, samt tänka igenom och förändra dina relationer. Plesner ger även råd kring affärerna, ditt erbjudande och målen med verksamheten.

Boken handlar också om hur du får in goda vanor i din vardag, så att du kan jobba så effektivt och kreativt som möjligt. Det kan handla om att ta hand om din hälsa, hinna med pauser under dagen, reflektera efter varje arbetsdag över vad som gått bra och mindre bra. Och om du inte är nöjd med något – hur gör du annorlunda nästa dag?

Även om ”Fördubbla din omsättning” är skriven för företagare passar den precis lika bra om du är anställd, student eller arbetslös – ja människa helt enkelt.

Inspirerande tycker jag!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar