onsdag, maj 15, 2013

Lyssna på klokheter i Ekonomiekot lördag

I lördags gästades Ekonomiekot av serieentreprenören Hjalmar Winbladh (senaste bolaget är Wrapp) och professor Magnus Henrekson, Institutet för Näringslivsforskning (IFN). Det handlade om den startup-våg vi ser inom IT-området i Sverige nu. Diskussionen kretsade kring vikten av samarbete mellan stora etablerade företag och de små nystartade tillväxtbolagen, hur internet och IT är produktivitetsskapare i alla branscher och hur vi kan se till att det blir ännu fler startups med global potential.

När det gäller det senare lyfte både Winbladh och Henrekson fram vikten av personaloptioner som ett verktyg i att rekrytera kompetent personal. Magnus Henrekson presenterade samma tankar i vår föreläsningsserie Estrad för en tid sedan. Hela föreläsningen finns att se som webb-tv.

Personligen har jag länge, utifrån lärdomar från Silicon Valley, förespråkat detta. Det en startup har minst av är pengar – till exempelvis löner. Ett förmånligt optionsprogram kan vara enda möjligheten att locka till sig rätt personal. Miljöpartiet anammade nyligen dessa tankar i sin vårbudget (sid 24). Nu är frågan när fler partier följer efter…

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar