måndag, juni 11, 2012

Pitch-bonanza på GSWE

Jin Moen från Movinto Fun. Foto: Sofia Ernerot.


Som ni kanske har sett tidigare här på esbribloggen, genomförde vi förra veckoslutet ett globalt symposium om kvinnors företagande. Tillsammans med Tillväxtverket och VINNOVA, samt med stöd från Regeringskansliet, arrangerade vi två konferensdagar på ämnet.

Som ett inspel i programmet bjöd vi in några organisationer som fick pitcha inför publiken. Tanken var att innan varje paus presentera ett antal spännande företag, som sedan även kunde ligga till grund för samtal under mingel och nätverkande (tillsammans med övriga delar i programmet).

Inför hela publiken fick var och ett av företagen en minut på sig att pitcha. Ursprungsidén till ett sådant ”elevator pitch” är att presentera sin affärsidé under en kort hissresa. Därför var Magnus Aronsson, ESBRIs vd och tillika moderator för dagarna, stenhård med tidhållningen. Han gav sitt klartecken att börja: ”doors are closing” och den en minuter långa hissresan startade...

Först ut var Anna Edwall från Rättviseförmedlingen som arbetar med att hitta rätt kompetenser till olika typer av organisationer, samt med att förändra olika skevheter i samhället. Därefter intog Jin Moen från Movinto Fun scenen med sin Oriboo, en portabel leksak/motionspryl. Alice Marshall på Add gender berättade om hur de konsultar om jämställdhet, och Kicki Theander på Middagsfrid pitchade om fördelarna med sin matkasse. Ditte Hammarström på Snowfire visade exempel på olika kreativa sätt att designa webbplatser. Anna Beijer från Pergate använde sin minut till att berätta om hur de kan göra världen roligare och mer produktiv med spel och IT-lösningar.

Under konferensens andra dag visade Annika Winell på Spegelzoom upp sin specialspegel som förstorar och ger skärpa. Avslutningvis hörde vi Margareta Neld från Women in progress berätta om sina tjänster, som bland annat innefattar coachning och nätverkande för företagsamma.

Inspelet med de korta presentationerna var mycket uppskattat bland deltagarna och vi vill passa på att tacka alla företagarna för sina fina presentationer. Även stort tack till våra utställare, som förutom de pitchande företagarna, var: Connect Öst med sitt projekt Cash is Queen, Svenska Uppfinnareföreningen, VINNOVA, Tillväxtverket, Tekniska museet, som tog med sig sin utställning om kvinnors uppfinningar, samt Simris Alg. Även Mai-Li Hammargren visade upp sin Mutewatch under konferensen och med utställning.

Tack alla för er medverkan till en mycket lyckad konferens!

/Christina

1 kommentar:

  1. seoceef@gmail.com21:22

    Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera