tisdag, juni 21, 2011

Kreativa miljöer på ICSB

Karin Nilsdotter, Spaceport Sweden
Förra veckans internationella forskarkonferens, ICSB, hade flera olika teman. Ett av dessa var kreativa näringar och miljöer, något jag tycker är speciellt spännande.

Bland annat fick vi lyssna till Karin Nilsdotter som presenterade Sverige som en nation som satsar på rymdforskning! Hon jobbar på Spaceport Sweden, ett företag i Kiruna som håller på att utveckla en helt ny industri, och en kommersiell plattform för utflykter till rymden. Rymdforskning i Sverige har funnits lika länge som NASA men är inte lika välkänt. Inom ett par år kommer de att ha möjlighet att skicka människor ut i rymden – på semester! För den som har pengar över går det att boka en plats redan nu…

Spaceport Sweden fanns också med på utställningen Creative Sweden som ställts upp för ICSB-besökarna på Stockholm Waterfront. Där kunde man mingla runt i pauserna och snappa upp fakta om de representerade företagen och organisationerna, bland andra LKAB, Swedish Lappland och Ishotellet i Jukkasjärvi.

I World Trade Center, mitt emot Waterfront, kunde man lyssna till mindre seminarier om olika artiklar, bland annat på temat kreativa näringar. Som skribent tyckte jag att Sabine Müllers, ”Entreprenurship and Regional Development: A Litterature Review” var extra spännande. Hon har gjort ett omfattande jobb och jämfört hur man skriver om entreprenörskap i olika publikationer, vilka termer som används och hur entreprenörskap presenteras – kanske något att titta närmare på för den som forskar i eller skriver om ämnet.

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar