torsdag, oktober 25, 2012

Ett kretskort och en massa kreativitetI går kväll kollade jag in livesändningen från Tekniska museets nördcafé. Kvällens nörd var Ellen Sundh som har uppfunnit en rad kluriga och en del också väldigt roliga konstruktioner genom att koppla ihop oväntade saker med internet och mobiltelefon.

Vad sägs om en skohylla som gråter när man slänger skorna vid sidan av i stället för att ställa upp dem prydligt i hyllan. Bra för de oordningssamma… Hon har också kopplat en lampa till sin dator som lyser när henne syster är online på Skype.

Hennes innovationer kan få användning inom friskvården, ett exempel på det är ett bälte med inbyggd sensor som larmar när man tappar hållningen. Himla bra för en kontorsråtta som jag som sitter och hänger över datorn.

Ellen tipsade om hur man kan börja med enkla elektronikprojekt även om man är nybörjare och ovan vid programmering. Läs gärna hennes blogg. Där kan du få tips och idéer.

Låter det intressant? Kolla då in eftersändningen, handla kretskort och kopplingar på valfri elektronikbutik – och bara gört!

/Helene

PS: Kolla in programmet om du är intresserad av kommande nördcaféer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar