onsdag, oktober 03, 2012

Kimberlie i draknästet

Ett av tisdagens seminarier under Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum inleddes med att Kimberlie Cerrone pitchade sin startup Tiatros. Det är ett digitalt verktyg för att koordinera och effektivisera hälso- och sjukvården i USA. Och från vad man har hört finns det ju minst sagt ett behov och en marknad för det…

Under sin pitch fick hon ganska tuffa frågor om projektet från ett namnkunnigt ”draknäste” bestående av advokaten Peter Cohn, samt riskkapitalisterna Clare Fairfield och Andrew Farquharson. Efter en kaffepaus fick hon också feedback på sin presentation från panelen och publiken. Trots att Kimberlie har stor erfarenhet som både entreprenör och affärsängel fick hon en hel del värdefulla råd att ta med sig hem.

Andrew var nöjd med att Kimberlie inte värjde sig inför deras frågor. Några gånger såg hon lite fundersam ut, menade Andrew. Men i stället för att hamna på defensiven tänkte hon igenom frågan och gav ett bra svar – oavsett hur irrelevant hon tyckte att den var.

Hälso- och sjukvård är något av Andrews specialämne: ”Jag har sett så många företag som försöker göra något åt hälso- och sjukvårdssystemet i USA. Men det känns som att ni verkligen har fattat vad det går ut på. Och jag blev inte uttråkad. Det är ett bra tecken, för jag är väldigt otålig.”

Clare Fairfield höll med Andrew om att det var en bra presentation. ”Många kan ha samma idé, men det är genomförandet som gör skillnaden. Kimberlie visar att hon vet hur ska använda sig av en riskkapitalist. Hon medger att de inte har ett komplett team, och att de gärna får hjälp med att hitta bra folk. Det gillar jag.”

/Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar