onsdag, oktober 31, 2012

Bloggintervju: Örebro satsar på GEW

Global Entrepreneurship Week, GEW, genomförs i år 12-18 november. Över hela världen genomförs  entreprenörskapsaktiviteter denna vecka, som blir en manifestation för företagsamhet och innovationskraft. Vi på ESBRI arrangerar en Estradföreläsning under veckan och runtom i landet bubblar det av initiativ. Örebroregionen satsar stort, med seminarier, workshops och möten i dagarna tre. Vi fick en pratstund med Lisa Wirén på Regionförbundet Örebro.

Hej Lisa, vad händer i Örebro 13-15 november?
En hel massa spännande saker! 13 november har vi en stor seminariedag på temat Tillväxt där vi fokuserar på entreprenörskapets och innovationers betydelse för tillväxten. Birgitta Böhlin, tf gd för Tillväxtverket, deltar och pratar kring entreprenörskap, företagande och tillväxt. Sedan försöker vi även att problematisera kring ekonomisk tillväxt. Hur inkluderar vi hållbarhet och socialt ansvarstagande i företagandet? Och hur gör vi för att skapa ett näringsliv där ALLA inkluderas, oavsett kön, ålder eller bakgrund?
De andra dagarna är det seminarium om riskkapital, inspirationsföreläsning av Renata Chlumska, workshops för Drivhusföretag, utdelning av årets skolentreprenör, utbildning i sociala medier, småföretagarevent, seminarium om sociala innovationer och en massa annat kul.

Varför har ni valt att satsa på GEW i år?
Vi ville lyfta entreprenörskaps- och innovationssystemet i vår region och tyckte att GEW var ett bra paraply för oss. Vi ville lyfta blicken, sätta oss på den globala kartan och visa att vi är en del av någonting större.

Varför ska man delta i era evenemang?
Att våga förnya, tänka nytt, innovativt och att våga ta sig för saker och agera entreprenöriellt är avgörande om vi i vår region ska klara oss i den globala konkurrensen. Därför ser vi dessa dagar som en kraftsamling för att lyfta dessa frågor och ge inspiration kring hur vi i vår region kan tänka och agera för att skapa möjligheter för fler entreprenörer och innovatörer.

Vilka aktiviteter ser du själv mest fram emot?
Jag tror att vår Tillväxtdag den 13 nov blir en riktig höjdare. Sedan ser jag väldigt mycket fram emot att höra Sveriges första kvinna på Everest, Renata Chlumska. Vad driver en människa att göra vissa saker? Och hur tar man tillvara sin drivkraft? Den föreläsningen tror jag är till nytta för många i vår region.

Hela GEW-programmet för Örebro finns här!

Lisa Wirén nås på lisa.wiren@regionorebro.se

/Åse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar