fredag, oktober 05, 2012

God mat och prat om mat

Vi avslutar nu Sweden-U.S. Entrepreneurial Forums Sverigeturné i Göteborg. I går kväll träffade vi representanter för Handelshögskolan i Göteborg i samband med en trevlig och delikat middag på Ågrenska villan. Först presenterade Anders Nilsson hur de arbetar med att främja studenternas företagande på Institutet för Innovation och entreprenörskap. De arbetar tillsammans med GU Holding som är med och finansierar företagsidéerna.

Därefter fick tre av företagen berätta om sin verksamhet, och det var spännande att lyssna till så olika företagsinriktningar.

Enviro återvinner uttjänta bildäck genom en speciell miljövänlig process. Den gör det möjligt att separera olika material i däcken för att kunna återanvända dem. Deras första fabrik invigs inom kort och sedan siktar de på en global expansion. Lönsamt och bra för miljön. Så himla smart!

Cryptango erbjuder säkerhetslösningar för till exempel vattenförsörjning i städer och oljetransporter. I dag är systemen helt oskyddade och kan råka ut för sabotage. Cryptango gör det möjligt att komplettera de befintliga systemen med en extra modul och vips har man ett säkert system. Vilken tur!

Slutligen presenterade Kocken och jag sitt koncept med färdiga matkassar i Göteborgsområdet. Det finns redan ett antal aktörer som erbjuder liknande kassar, men det unika med det här företaget är att de preparerar såser och kryddblandningar som följer med råvarorna. Gott!

/Helene

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar