torsdag, oktober 11, 2012

Gratis på Eget företagande-mässan


I dag har mässan Eget företagande inletts på Stockholmsmässan i Älvsjö. Du som är intresserad av att starta eget eller vill lära dig mer om företagande bör försöka hinna med ett besök där. Just i dag torsdag är det gratis inträde och öppet till 19:00! Men tillfälle finns ända till lördag.

Jag var där på förmiddagen och tittade runt ett tag. Alla mässbesökare kan hitta tidningen Entré i närheten av Entreprenörscaféet mitt i hallen. Där kan man även plocka på sig äldre nummer av tidningen Entreprenör samt börja prenumerera förstås.

Själv fick jag information om en massa spännande saker, som till exempel hur man startar eget företag, sköter bokföringen online, utvecklar sin affärsidé, startar nyhetsbrev, börjar twittra inom företaget, utvecklar sin hemsida och mycket annat.

Mest praktiskt, förutom en tummstock i minatyr från Arbetsmiljöverket, verkade vara boken Driva företag - Handboken för småföretagare. Den är skriven av Gustaf Oscarson och Anders Andersson (mannen bakom sajten Driva-eget.se) och innehåller 400 råd för den som vill lyckas med sitt företag. Boken kostar vanligtvis 79 kronor men delades ut gratis till dem som registrerade sig på mittforetag.com, där bland annat ESBRIs Helene skriver en Forskningsjournal. Du som är nyfiken men inte har tid att gå på mässan kan kika på boken här.

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar