torsdag, oktober 04, 2012

Hjortron och innovation i Umeå

Anders Flodström och Agneta Marell.
Tillsammans med våra delegater från USA flög vi från ESBRI till Umeå i tisdags eftermiddag, för stopp två på årets Sweden U.S. Entrepreneurial Forum. Där blev vi, tillsammans med ett 30-tal lokala företagare och forskare, bjudna på en underbart god middag i landshövdingens residensbostad. Tillförordnad landshövding i Västerbotten, Birgitta Heijer, bjöd bland annat på glass och varma hjortron till efterrätt. Flera historier om hur ungdomar försökt tjäna pengar på hjortronplockning, med mer eller mindre lyckat resultat, berättades runt bordet.

I går körde vi så dag tre av Sweden U.S. Entrepreneurial Forum i humanisthuset på Umeå universitet. Agneta Marell, vice rektor för samverkan och innovation, hälsade välkomna och pratade om kommersialisering ur ett universitetsperspektiv. Hon diskuterade också med professor Anders Flodström kring kommersialisering och insatser för att stödja innovation i universitetsvärlden. Det konstaterades att svårigheter med att få ut nya idéer från universitetet finns i både USA och Sverige.

Kimberly Cerrone rekommenderade bland annat alla entreprenörer att besöka sajten Business Model Alchemist, där man kan testa att bygga sin egen affärsmodell online.

Själv rekommenderar jag alla som är intresserade av dessa frågor att kolla in ESBRIs webb-tv, där hela programmet med alla talare från måndagens forum i Stockholm snart finns att se.

Väl mött på forumets sista stopp i Göteborg på fredag!

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar